Oekraïne info | Rusland info


Laatst gecontroleerd 17 mei 2023

Oekraïne 

Doet u zaken in Oekraïne? Dan kunt u te maken krijgen met sancties. Deze gelden voor bepaalde Oekraïense personen, bedrijven of andere entiteiten. Ook zijn er sancties specifiek voor de gebieden Donetsk, Loehansk en de Krim. Lees hieronder welke sancties er zijn en waar u meer informatie vindt.

Deze pagina beschrijft de sancties van de Europese Unie (EU) tegen bedrijven, organisaties en personen in Oekraïne. Deze zogenaamde entiteiten staan op de lijst omdat ze meewerkten aan de illegale inlijving (annexatie) van de Krim door Rusland en de destabilisering van Oost-Oekraïne. Hieronder vallen ook enkele Russische (rechts)personen. Daarnaast staan op deze pagina ook de sancties die gelden in de gebieden Donetsk, Loehansk en de Krim, die vallen onder Oekraïens grondgebied.

*Welke sancties gelden er in Oekraïne?

*Hulp bij sancties Oekraïne

*Officiële verordeningen

Lees hier verder…

Laatst gecontroleerd 28 juni 2023

Rusland

De Europese Unie heeft verschillende sancties ingesteld tegen Rusland. Deze hebben gevolgen voor ondernemers die zakendoen met dit land. Lees verder voor een actueel overzicht van de sancties en waar u meer informatie vindt.

*Actueel: nieuwe sancties

*Hulp bij sancties

*Overzicht van alle sancties

*Officiële sanctieteksten

*Welke bedrijven en personen vallen onder de sancties?

*Russisch importverbod

*Juridische achtergrond

Doet u zaken met een Russisch bedrijf? Lees dan deze pagina